11 Nisan 2011 Pazartesi

Uzmanlara Göre Evliliğin Sırrı 4 Öpücük, 3 Seks

Evliler ve evlenecek olanlar, mutlu bir evliliğe sahip olmak ister. Beyler bayanlar, uzmanlar mutlu evliliğin sırrını 4 öpücük, 3 seks olarak açıklıyor.



Her zaman uzun evliliğin reçetesini duymak ister çiftler.”Yıllarca mutlu bir evliliği sürdürmenin sırrı nedir, ne değildir?” hep sorulan ama tam da cevabı alınamayan bir sorudur. Araştırmacılar, bu bilinmezliğe cevap bulmak için yeni sırları ortaya döküyor. Evliyseniz ya da evlenmeye niyetliyseniz, kulak kabartmanızda fayda var!


İki ortak hobi edinmek, her 24 saatte üç defa birbirine sarılmak, günde en az bir kere ‘Seni seviyorum’ demek, ayda iki romantik yemek yemek, evliliğin başlıca kurtarıcıları.

Seks mi? Günde dört defa eşin dudağına kondurulan öpücük ve haftada üç kere yapılan seks de yine başarılı evliliğin olmazsa olmazları. 3 binden fazla evli çift üzerinde yaptığı araştırmada uzun evliliğin sırrını keşfedildiği iddia edildi.


Araştırmanın başındaki kişi Carol Richardson, “Artık çiftler genç yaşlarda değil de, daha olgun dönemlerinde evlenmeyi seçiyor. Bu da kişilerin ilk başta kariyerlerine odaklanmasıyla ilişkilendirilebilir. Ayrıca hala erkeğin kadından daha büyük olması dikkate alınıyor. Erkeğin duygusal ve finansal açıdan daha olgunlaşmış olması gerektiğine inanılıyor” açıklamasında bulunuyor.
Araştırmanın en ilgi çekici yanı ise erkeklerin 31 yaşında evlenmeleri gerektiğinin belirtilmesi. 31 yaş, erkeğin hayatında evlenmek için en ideal yaş olarak tespit edilirken, erkeğin eşi olacak kadınınsa kendinden iki ya da üç yaş küçük olması önem taşıyor.

Çocuk sahibi olmak için en iyi zamanın evlendikten iki yıl, iki ay sonra olduğu öngörülüyor.
İşteyken de yine eşlerin birbirleriyle düzenli bir iletişim için olmasını salık veren araştırma, aralarında en az üç telefon konuşması yapmalarını ifade ediyor. Bunun yanı sıra mesajlar ve elektronik posta da devreye girmeli.
Bireysel özgürlüklere de yer veren araştırma, evli kişilerin ayda iki gece birbirlerinden bağımsız, arkadaşlarıyla eğlenmelerinin de yine evlilikte önemli bir nokta olduğunu savunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder