12 Nisan 2011 Salı

Lıposuction Yağ Aldırma Nedir

Lıposuction yağ aldırma nedir?

Lıposuction yağ aldırma işlemi, en fazla kurşun kalem kalınlığında içi boş olan borucuklarla deri altında olan yağ dokularının emilmesi işlemidir. Bu ince borucuklar derinin altına birkaç milimetrelik kesilerin içinden sokulduğundan, hiç iz kalmıyor. Yağ emme işlemini yapan bu borucukları yani kanüllerin ardında hortuma bağlı olan aspiratör isimli bir elektrik süpürgesi kadar büyüklüğünde bir vakum aleti var. Bunun la birlikte daha ender kullanılan diğer bir yöntem ise vakum makinesi olmadan, büyük enjektörler yardımıyla, el gücü kullanılarak borucuklarla yağım çekilmesi yöntemi var. Aslında her iki yöntem arasında pek fark yok, sadece cerrahınızın seçimine kalmış bir işlem.

Lıposuction yağ aldırma işlemi ile yapılmak istenen asıl amaç, yağları çekmekten çok, yağların içinde depolandığı yağ hücrelerini çekmektir. Kişi ergenliğe girdiğinde, bedenindeki yağ hücrelerinin sayısında bir değişme olmaz. Kilo almaya başladığında, yağların nerelerde depolanacağı o yağ hücrelerinin sayısına bağlı olur. Mesela bir kadının basen kısmında bir milyon yağ hücresi varsa, siz liposuction ile basenlerdeki yağ hücrelerine beş yüz bine indirirseniz, ileriki dönemde kadın ne kadar kilo alırsa alsın, bezenlerinde asla şişmez. Çünkü buradaki yağ hücreleri alınmıştır ve yağın basenlerde birikeceği bir yağ deposu artık yoktur.
Lıposuction yağ aldırma işleminde amaç, kişi ne kadar rejim yaparsa yapsın, ne kadar spor yaparsa yapsın bir türlü zayıflayamadığı bölgelerdeki yağları almaktır. Örneğin bazı bayanlar ne kadar zayıf da olsa basenleri bir türlü erimez. İşte bu tür basenler için liposuction yağ aldırma çok etkili ve doğru bir yöntemdir.www.kadinlarsitesi.net
Ancak unutulmaması gereken bir konu var. Liposuctıon başlı başına bir zayıflama yöntemi değildir. Yani doğum sonrası göbeğiniz oluşmuş ise ve siz bu göbek yağlarınızı liposuction ile aldırırsanız göbek derinizin altındaki yağlar gittiğinde ve herhangi bir spor la eritmediğinizde deriniz direk sarkacaktır. Yani Lıposuction yağ aldırma işlemi cildinde çatlaklar, deri sarkmaları olanlar için uygun bir yöntem değildir.

Lıposuction yağ aldırma işleminin en başarılı sonuçlar verdiği kişiler genelde, en fazla bir kez doğum yapmış, çok fazla aşırı kilosu olmayan, bel bölgesinde simit görüntüsü veren yağ tabası olan kişilerdir. Lıposuction yağ aldırma işlemi yaptıracağınız zaman ilk önce uygulamanın yapılacağı bölgede çizim yapılıyor.
Yağ aldırma işlemi genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılabiliyor. Sizin ve doktorusunuz tercihine kalmış. Ama çoğunlukla lokal anestezi tercih ediliyor. Uygulamanın süresi alınacak olan yağın miktarına göre değişiyor. Genelde yarım saat ile 6 arasında bitebiliyor. Yağ aldırma işlemi bittikten sonra hastanede yatmıyorsunuz. İşlem sonrası evinize gidebiliyorsunuz. Yağ aldırma işleminden sonra ilk 2 gün dinlemeniz öneriliyor. Ortalama ilk 4 gün hafif ağrı veya sızılarınız olabiliyor. Ancak bunu da doktorunuzun verdiği ağrı kesiciler ile giderebiliyorsunuz. Lıposuction yağ aldırma işlemi yapılan yerlerde ilk 3-5 gün hafif şişlik ve morarıklar olabiliyor. Borucukların yani kanülllerin girdiği yerlerdeki dikişler bir hafta sonra alınıyor.
Sonuç olarak Lıposuction yağ aldırma yöntemi alanında uzman kişilerce ve onların tavsiyelerine uygun yapılırsa çok etkili bir yöntem. Yağ aldırma işleminden umut ettiğiniz başarıya kavuşmak için kesinlikle referansları olan, alanından uzman doktorlara başvurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder