7 Nisan 2011 Perşembe

Lezbiyen ve Biseksüel Arasındaki İlişkiler Hakkında Bilgi

Lezbiyen ve Biseksüel Kadınlar Arasındaki İlişki
Lezbiyen ve Biseksüel Kadınlar

Kızların ve genç kadınların bir süre başka kadınlara ilgi duymaları ve hatta bu kadınlar la kucaklaşıp öpüşmeleri, ama sonunda cin sel eş olarak bir erkek istediklerini anlama ları alışılmadık bir durum değildir.
www.bayanlar.biz
Diğerleri lezbiyen olduklarım anlarlar, ancak ortaya çıkmak için zamanın gelmesini beklerler.
Lezbiyen kadınların, karşı cinsle ilişki “normunun” dışına çıkan her şeyi reddeden bir aileleri ya da belki çocuklar veya hasta­lık yüzünden, bırakamayacakları bir evlilik­leri olabilir. Kendilerinin açığa çıkmasıyla oluşabilecek duyguları kaldırabilecek kadar psikolojik olarak hazır olmayabilirler ve bu yüzden lezbiyen olduklarını kendi kendile­rine inkar ederler.
www.bayanlar.biz
Çoğu durumda, kadınların kendi duygu­larını anlamaları ve yeni keşfedilmiş kimlik­leriyle ilgili ne kadar açık olmak istedikleri­ne karar vermeleri zaman alır, Çıkış yolla­rından biri, belki de, anlayışlı, öneri getiren, arkadaşlık sunan ve lezbiyen ve biseksüel kadınlara pek düşmanca yaklaşmayan yar­dımlar aramaktır. Konuyu arkadaşlarınıza ve ailenize açmak için kullanılabilecek yön­temleri, sorunla yüzleşmiş kişilerden öğre­nebilirsiniz. Kendinizi açığa çıkarmanın ge­tireceği riskleri de konuşmanız gerekir.
Hem heteroseksüel hem de biseksüel topluluklardaki varsayıma göre, bir kişi ya “bizdendir” ya da değildir (ve mutsuzluğa neden olan da bu tutumdur). Bir başka ka­dını seven bir kadın direnç ve baskı görebi­lir. Lezbiyen olmayı seçen anneler, çocukla­rının vesayetini kaybetmekle karşı karşıya kalabilir, şiddet eylemlerinin hedefi olabilir ve işyerinde ayrımcılığa uğrayabilirler ya da erkeklerden cinsel ilgi görmeyebilir veya kadınların tacizine uğrayabilirler. Bunlardan herhangi birinin olabileceğini bilmek bile başlı başına hazırlık sayılır. Ancak günü­müzde toplum, cinsel farklılıklarla ilgili da­ha bilgilidir ve daha çok sayıda insan lezbi­yen ve biseksüel kadınları toplumun bir parçası olarak kabul etmektedir.
Duygularınız konusunda kendinize karşı dürüst olmanız, gerçek mutluluğu bulmanın temelini oluşturur. Herhangi bir ortaklıkta olduğu gibi, ortaklığın yürümesi için her birinizin kendini eşit hissetmesi ve varsa so­runların birlikte giderilmesi gerekir. Karşı­lıklı olarak yararlı ve destekleyici olan bir ilişki, karşı cinsten bir çift için olduğu kadar aym cinsten çiftler için de değerlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder