11 Nisan 2011 Pazartesi

Estetik Ameliyatı Yaptırmadan Önde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Estetik Ameliyat Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli


Günümüzde birçok kişi estetik ameliyat yaptırmaktadır. Bu, yalnızca güzelleşmek için değil (bu hala oluyorsa da), aynı za­manda göze çarpan ve kişiye üzüntü veren özellikleri düzeltmek için gerçekleştirilen bir işlem olarak algılanmaktadır. Örneğin, bur­nunuzun yaşamınızı olumsuz etkilediğinden (arkadaşlarınız aksini söylese bile) eminseniz, burnunuzu yeniden şekillendirmek için doktorunuz sizi bir estetik cerraha yönlen­direbilir.
Estetik ameliyat olmak ciddi bir iştir ve hafife alınmaması gerekir. Aşağıdakileri göz önünde bulundurun:
- Üzülmenize gerçekten bu rahatsız edici özellik mi neden oluyor, yoksa yaşamınızda sizi rahatsız eden başka şeyler (yakın geç­mişte yaşanan bir boşanma, ölüm ya da özgüven bunalımı) mı var? Bu problemler için yardım isteyin ve ardından kendinizi nasıl hissettiğinizi değerlendirin.

- Beklentileriniz gerçekçi mi? Bir manken gibi çıkacağınızı düşünerek ameliyata gir­meyin. Ayrıca, değiştireceğiniz özelliğinize alışkın olduğunuzdan yenisine uyum sağla­makta zorlanabileceğinizi ve daha kötüsü, sonucu beğenmeyebileceğinizi de unut­mayın.
- Böyle bir ameliyatın neler gerektirdiğini biliyor musunuz? Kaç operasyon gerekli ve ne kadar süre içinde?
- Yaşlanmaktan korkuyor musunuz? Estetik cerrahi yaşlanmanın etkilerini sonsuza dek geciktiremez ve birkaç yıl sonra bu işlemi yinelemeniz gerekebilir. Uzun vadede, sağ­lıklı beslenme ve egzersiz daha iyidir.
- Ameliyatı yaptırmakta kararlıysanız, en iyisi­ni arayın ama bunu ilanlara bakarak yap­mayın. Doktorunuzun ya da arkadaşlarını­zın önerilerini dinleyin. Başlamadan önce gerekiyorsa birden çok cerrahla görüşün. Cerrahınızı sevmeniz ve ona ameliyat önce­si ve sonrasıyla ilgili ayrıntılı fotoğraflar gös­termesi ve bütün sorularınızı ayrıntılı biçim­de yanıtlamaya istekli olması konusunda güvenmeniz önemlidir.
Randevudan önce sormak istediğiniz soruların bir listesini çıkarın. İşinizden izin almanızın gerekip gerekmediğini, bere ya da iz kalıp kalmayacağını ve ameliyat sonra­sında ne tür bir bakım gerektiğini bilmeniz gerekir. Yanıtları anladığınızdan emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder