11 Nisan 2011 Pazartesi

Eski Sevgiliye Dönsem mi? Dönmesem mi?

Her ne kadar bitiremesek bile bazı ilişkileri, bazen eski sevgiliye dönmek gerçekten çok büyük bir hata oluyor. Bitmiş bir ilişkiye yeniden başlamak için bahaneler bulabiliyoruz da, yeniden başlamamak için sebeplerimiz yok mu? Olmaz olur mu hiç…!
Biten birlikteliğe tekrar tekrar başlamak o insanı değiştirebilme ümidinden başka bir şey değil aslında. Ve her defasında yaşadığımız hayal kırıklığı da cabası…!
İşte eski sevgilinize dönmemeniz için başlıca nedenler…!
*İlk denemenizde zaten olmamıştı….!
Ondan neden ayrıldığınızı bir düşünün. Hayata bakışı ile mi probleminiz vardı?  Başka insanlarla flört mü ediyordu? Sizi üzdüğü ve kırdığı anları hatırlamaya çalışın. Ya ağladığınız geceler…! İkinizi bir çerçeve içindeki fotoğraf olmaktan dışarıya atan şey neydi hatırlıyor musunuz…? Onu artık bir yabancı olarak gördüğünüz zamanı…?
Zamanın ilaç olabilme özelliği bize yaşadığımız kötü anları unutturabiliyor, ama durup düşündüğünüzde gerçekten ‘neden’ ayrıldığınızı fark edebilirsiniz.
*Geçmiş ile yaşamak ilerlemenize engel olacaktır…!

Beraber geçirdiğiniz güzel zamanları anımsamak onu özlediğinize işaret gibi görünse de,  daha güzellerini de yaşayabileceğinizi unutmayın. Özlenen kişi akla geldiğinde hiçbir zaman kötü anılar canlanmaz zaten zihinde. Beyninizde ‘ne kadar gülerdik, ne kadar romantik anlarımız olmuştu, tatillerimizi unutamıyorum…’ cümleleri koşuşturuyor olsa bile, ayrılmaya karar verdiğiniz zaman bunların hiçbirini anımsamayacak kadar uzak hissediyordunuz ona.
Hatalarımızdan öğreniyor olduğumuzu ve hatalarımızın bizi ileriye taşıyor olduğunu unutmayın. Yaşanmış bir tecrübeyi tekrar tekrar yaşamaya çalışmak sizi ne kadar ileriye taşıyacaktır…? Yoksa her defasında daha geriye mi götürecektir…?
Bize acı veren bir ilişkiyi tercih etmeye devam edersek, hayatımızı acılı bir yola doğru sokmuş ve bu seçimi tamamen kendimiz yapmış olacağız. Bu şekilde ‘neden ben mutlu olamıyorum…?’ sorusunu sormaya hakkımız var mı…?
*Elbette tekrar bir araya gelen çiftler var ve mutlu da oluyorlar.. Peki kaç tane örnek var…?
Etrafınızda bunu yaşamış birileri var mutlaka. En yakın arkadaşınız, kuzeniniz, anneniz ve babanız belki. Eski sevgilisinin aslında onun için en doğru insan olduğunu fark etti ve ilişkileri yeniden başladı, ve şu an çokta mutlular. Büyük bir tören ile dünya evine girdiler ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar…! Onlar adına sevindik…!
Ama bir örnek asla normal olamaz…! Unutmayın bunu…!
Ve bu örnekteki çiftin gerçekten ‘neden’ ayrıldıkları ile ilgili bir fikriniz var mı…? Belki de gerçekten çok anlamsız bir sebepten ilişkilerini bitirmeye karar vermişlerdi, ya da bir yanlış anlama sonucu yolları ayrılmıştı. Her ilişki bu sebepten bitmiyor ne yazık ki. Eski sevgiliniz ile ayrılma sebebiniz birbirinize hissettikleriniz ile ilgili ise, bu örnek ile uzaktan yakından alakanız yok demektir.
*İnsanların karakterleri değişmez…!
Bunun aslında başlı başına bir başlık olması gerektiğini düşünüyorum ama yeri geldi burada da değinelim bari. Tekrar bir araya geldiğiniz ilk zamanlarda sevgiliniz hiçte eskisi gibi davranmıyor olacaktır elbette, hala midesinde kelebekler var çünkü…! Ama o aslında derinlerde aynı insan, hani şu daha önce hayatınızdan çıkartmak istediğiniz ve tahammül bile edemediğiniz.
Evet elbette insanların kendileri ile ilgili değişiklikler yapabilmeleri mümkün; kıyafetlerini, saç stillerini, moda anlayışlarını, tırnaklarının rengini ama karakterlerini değil…! Değişim isteğinin insanın içinden gelmesi gerekir, gelse bile bu çok zordur.
Beraber olmak istediğimiz insanı değiştirmeye çalışarak kendimize uydurmakta ne kadar doğrudur bu da apayrı bir konu başlığı…! Bunun yerine değiştirmemize gerek olmayan ve olduğu hal ile zaten aşık olduğumuz birisi ile beraber olmak çok daha sağlıklı ve kolay değil mi…?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder